• slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
  • slayt
Duyurular

SİTE İÇERİKLERİNİ GÖRMEK RESİM VİDEO EKLEMEK AİDAT BORÇLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN LÜTFEN SİTEYE ÜYE OLUNUZ 

 


Degerli Uyelerimiz, Tuzugumuz geregi Gulluk Koyu kultur ve Dayanisma Dernegi olarak, yapmamiz gereken 6 inci Olagan Genel Kurul toplantist 03.03.2024 Pazar Gunu saat 13:00 da Besikkaya Mah.1890 Sokak No: 20/B Altinda Ankara Dernek Ofisimize yapilacaktir. Bu toplantida yeterli cogunluk saglanamadigi takdirde 10.03.2024 Pazar gunu saat 13:00-16:00 saatleri arasinda ayni adreste gogunluk aranmaksizin yapilacaktir. Siz degerli uyelerimizi Genel Kurulumuza katilmaya davet ediyoruz. Olagan genel kurul gundemi www.gullukkoyu.org adresinde bilgilerinize sunularak ilan edilmistir. GUNDEM: 1- Agilis, saygi durusu ve istiklal marsi 2- Divan Kurulunun segimi, 3- Yonetim Kurulu Faaliyet raporu ve Denetleme Kurulu raporunun okunmasi, muzakeresi, 4- Yonetim Kurulunun ibrast, 5- Yonetim Kurulu, Denetleme Kurulu yelerinin secimleri, 6- Dilek ve temenniler, 7- Kapanis. (Bu ilan yelerimize ilan yerine gegmektedir. ) Dernegimiz yelerine saygiyla duyurulur.


ÜYELİK SIRASINDA WEB MASTER DAN YARDIM ALABİLİRSİNİZ TEL 0 537 455 23 93 VEYA ekici_sinan@hotmail.com ADRESİNE MAİL ATABİLİRSİNİZ


2015 2 NCİ GELENEKSEL AŞURE  VİDEO KAYDI EN KISA SÜREDE SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ


2015 DOSTLUK ŞENLİĞİ VİDEOSU 2 NCİ BÖLÜM SİTENİZDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ


Yozgat Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Erkek dışı sorulmaz, muhabbetin dilinde. Hakkin yarattığı her şey, yerli yerinde. Bizim nazarımızda, kadın erkek farkı yok. Noksanlık da, eksiklik de; senin görüşlerinde. Hacı Bektaş Veli
Sponsorlarımız
ZAFER BAYRAMI TÜM ULUSA KUTLU OLSUN

30 Ağustos Zafer Bayramı Nedir?

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramıdır.

Atatürk'ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan Orduları İzmir'e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon'da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye'de 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Geçmişe Bakalım

Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu'dan atmak için düşünülüp planlanan gizli bir harekât idi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 20 Temmuz 1922'deki oturumunda kendisine dördüncü kez olmak üzere Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Paşa taarruz kararını haziran ayında almış ve hazırlıkları gizli olarak yürütmüştü. Büyük Taarruz Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyon'da başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştı.

30 Ağustos günü, ilk kez 1924'te Dumlupınar'da Çal Köyü yakınlarında Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'in katıldığı bir törenle Başkumandan Zaferi adıyla kutlanmıştır. Zaferi kutlamak için iki yıl beklemenin en önemli nedeni 1923 yılının yeni Türkiye açısından hem ulusal hem de uluslararası alanda yoğunluğun had safhada olmasıydı.

Çal Köyü'nde gerçekleşen ilk törende Mustafa Kemal, milli ruhun canlı tutulmasının önemini vurgulamış ve Meçhul Asker Abidesi'nin temelini eşi Latife Hanım ile beraber atmıştır.

Başkumandan Zaferi 1926'dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. 1 Nisan 1926’da kabul edilen Zafer Bayramı Kanunu'nda 30 Ağustos Başkumandan Muharebesi gününün Cumhuriyet ordu ve donanmasının Zafer Bayramı olduğu, her yıl dönümünde bu bayram gününün kara, deniz ve hava kuvvetleri tarafından kutlanacağı belirtilir. Aynı yıl, dönemin Savunma Bakanı Recep Peker’in yayınladığı bir genelge ile bayram törenlerinde neler yapılacağı detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Ancak 1930’ların ortalarına kadar ilk tören gibi üst düzeyde gerçekleşen Büyük Zafer kutlaması veya anma töreni yapılmamıştır.Hava Kuvvetlerinin ülke savunmasında önemli bir yeri olması nedeniyle, Tayyare Cemiyeti de 30 Ağustos tarihini "Tayyare Bayramı" olarak adlandırmıştır.

Zafer Bayramı için özellikle 1960’lardan itibaren daha kapsamlı ve katılımlı bir şekilde kutlamalar yapılmaya başlanmıştır. 30 Ağustos, Türkiye'de askeri okulların mezuniyet törenlerini yaptıkları gün olmuştur; ayrıca tüm subay ve astsubay rütbe değişiklikleri bu tarihte geçerli olmaktadır. Zafer Bayramı uzun yıllar Genelkurmaybaşkanı'nın tebrikleri kabul ettiği bir bayram olarak kutlanmış; bu durum Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başkomutan sıfatıyla kutlamalara ev sahipliği yaptığı 2011 yılından itibaren değişmiştir.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

30 Ağustos günü, Türkiye'de resmî tatildir. Zafer Bayramı’nda başkent Ankara'da ve Ankara dışında gerçekleştirilen kutlama ve törenler, “Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği” ile düzenlenmiştir. 2012 yılında yenilenen bu yönetmeliğe göre:

Zafer Bayramı törenleri, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürlüğünce, Genelkurmay Başkanlığıyla koordine edilerek yürütülür.

Törenler 30 Ağustos günü saat 07.00’de başlar ve saat 24.00’te son bulur. Saat 12.00’de başkentte yirmibir pâre top atışı yapılır.

Cumhurbaşkanı Anıtkabir’i ziyaret ederek çelenk koyar; cumhurbaşkanlığında tebrikleri kabul edilir, törene katılanların ve halkın bayramı kutlanır. Zafer Bayramı resepsiyonu Cumhurbaşkanı tarafından verilir.
Başkent dışında Atatürk anıt veya büstüne mülki idare amiri, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından çelenk konulur. Mülki idare amiri makamında garnizon komutanı ve belediye başkanı ile birlikte tebrikleri kabul eder. Törene katılanların ve halkın bayramı kutlanır, İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir. Tören geçişi mülki idare amiri, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından şeref tribününden selamlanır. Zafer Bayramı resepsiyonu vali tarafından verilir.

2015 yılında terör olayları nedeniyle kutlamalar sadece çelenk koyma ve tebrikleri kabul şeklinde icra edilmiş; diğer şenlik, konser, eğlence ve kutlama faaliyetleri gerçekleştirilmemiştir.




Okunma Sayısı: 1869


18.116.24.111








DİĞER HABERLER

Aidat Borcu Sorgulama
Köşe Yazıları
FERİDE EKİCİ ÖZBİLGE

FERİDE EKİCİ ÖZBİLGE

ALİİHSAN GÖKÇE

Son Ziyaretçi Yorumları
Kemal geçimli
Güllük Köyü SLAYT GÖstersi İçin Fotoğrafalrınızı Bekliyorum(Göndereceğiniz Fotoğrafalrda Kimler varda Ad;soyad oalrak belitmenizi rica ederim;saygılarıma

Nurhan Tunç
Güllük köylülerine teşekkürler.Birlik ve beraberliğiniz mutlu etti.şahsım 1979-1983 yılları öğretmen olarak sizlerle olmak çok mutlu oldum.

Ramazan ertek
Dedem celil ertek güllük köyünden 1927 yıllarında samsuna göç etmişler.fakat köyde hiç akrabamız yok herhalde sadece soyadı bektaş olan kişiler geçerdi sohpet esnasında. Tşk ler selamlar.


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Günlük Gazeteler
Sponsorlarımız

 

© Copyright 2020  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top